Ganduri de sfarsit de an

   


             Clepsidra anului 2019 isi scurge cu rapiditate nisipul si e momentul sa trec in revista evenimentele importante ale acestui an.
             Anul 2019 a inceput acasa, la Galati, la ai mei, in vacanta de iarna alaturi de familie si prieteni dragi, unde Stefan, baietelul meu de 4 ani, isi creeaza amintiri frumoase alaturi de bunici.
             Eu am crescut cu iubirea bunicilor si, mai ales, a bunicii materne ("mamaia", cum ii spun eu), care era cel mai bun doctor cand raceam sau ma durea burtica. Gasea mereu un leac pentru a-mi alina durerea. Pentru asta si pentru dragostea ei nemarginita pentru mine, ea are, si va avea mereu, un loc special in inima mea. E norocoasa ca si-a cunoscut stranepotul, dar acum nu mai are nici puterea, nici energia de a se ocupa de el asa cum a facut-o cu mine. E batranica mea cu ochii albastri pentru care ma rog la Dumnezeu zilnic sa o mai tina cat se poate de mult alaturi de noi. E suparata pe mine ca nu mai locuim la fel de aproape, dar e impacata cu gandul ca mi-am gasit un loc frumos in lumea asta, unde am creat un univers aparte pentru Stefan.
              Se pare ca gandurile mele se duc catre oameni, nu catre activitatile realizate in acest an.
              Ma bucur ca am botezat si am luat din mot unui copil frumos, Bianca Stefania, o minune de fetita dulce si mereu cu zambetul pe chip. Asta m-a facut sa cred ca nimic nu e intamplator in viata, ca faptele noastre si afectiunea pe care o oferim celor din jur se va intoarce candva inapoi sub o forma sau alta, sub forma unui zambet, a unui "Multumesc din inima!", a unei prietenii pe viata, a unei responsabilitati frumoase care imi incanta inima cand achizitionez hainute superbe de fetita. Acum simt ca am si eu o fetita.  :)
           


  Vara m-a ajutat sa vad o parte frumoasa a Romaniei, Maramuresul.




 Am petrecut si cateva zile deosebite la malul Marii Negre alaturi de colegii mei de la Colegiul Tehnic "Media" si baietii mei. Acolo am imbinat utilul cu placutul caci am facut si un curs de perfectionare, dar ne-am lasat vrajiti si de magia marii, atat de draga noua. Stefan si tatal sau par a se fi nascut in apa caci nu vor sa o mai paraseasca decat dupa ce li se increteste bine de tot pielea.

           Toamna mi-a adus bobocei de clasa a IX-a. Sunt niste copii destepti si bine educati, niste sufletele curate si calde. Sper sa am posibilitatea de a-i coordona spre un drum plin de impliniri pe toate planurile!
           Tot toamna m-a dus intr-o echipa noua, cea a Alexandrei, instructoarea noastra draga de Step si Kangoo Jumps. Aici reusim sa zambim si sa facem miscare motivate de ritmul muzicii, dar mai ales de energia seducatoare a Alexandrei. Ma bucur enorm ca am reinceput sa fac miscare si sa ma bucur de adrenalina, sa imi tonifiez corpul si sa zambesc alaturi de fetele mele dragi.
           Iarna a sosit cu o vizita la Marie Curie, la urgente, dar acum nu vreau sa-mi amintesc de fobia mea de spitale pe care am retraut-o pe 9 decembrie. Ma bucur ca am gasit acolo niste doctori tineri, buni specialisti care ne-au dat un tratament riguros si ne-au trimis acasa spunandu-ne ca infectia din gatul copilului va ceda dupa administrarea antibioticului, fapt ce s-a dovedit adevarat dupa o zi de tratament.
        A urmat stresul incheierii semestrului I, dar atmosfera s-a mai relaxat odata cu petrecerea de sfarsit de an alaturi de colegii mei la care ne-am distrat de minune.
        Petrecerea pentru copii la care a fost invitat piticul meu a fost prilejul potrivit pentru el de a-l intalni pe Mos Craciun si pentru a incepe sirul cadourilor de care s-a bucurat cu inocenta specifica varstei lui fragede.
        Sarbatorile de Craciun sunt prilej de a ne revedea familia, asa ca am plecat spre orasul natal pentru a ne bucura de caldura celor dragi. E o traditie ce ne umple sufletul de iubire, ne aduce zambete pe chip si caldura in inima. Aici ne-am intalnit cu dragi alaturi de care am petrecut momente de calitate.
         A fost un an plin de zambetele senine ale lui Stefan, de evolutia lui in stalcitul cuvintelor, de analize literare si gramaticale alaturi de elevii mei dragi, dar si de clipelor frumoase petrecute cu cei dragi. As fi vrut sa fac mult mai multe: sa petrec mai mult timp cu cei dragi, prieteni sau familie, sa ma plimb prin tara sau prin lume mai mult decat am facut-o, sa dansez si sa rad zilnic.
        Ce a fost urat sau rau as vrea sa dau uitarii, sa las in urma tot ce e toxic pentru sufletul meu ca 2020 sa fie un an plin de lumina si caldura, de armonie, pace, bucurii si impliniri.
        Un astfel de an va doresc si voua! Sa fie 2020 asa cum vi-l doriti, sa va implineasca visuri, sa va  alunge raul din viata si din suflete! Un An Nou fericit!
 






Comentarii

Trimiteți un comentariu