Conferinta - Importanta lecturii pentru dezvoltarea inteligenței emoționale și relaționale a elevilor


                Joi, 13 februarie 2020, am reușit să ajung la Biblioteca Națională a României. Acolo a avut loc un work-shop organizat de CCD București cu tema Importanța lecturii pentru dezvoltarea inteligenței emoționale și relaționale a elevilor.




     
               A fost o experiență frumoasă să ne reunim (profesori de limba română și bibliotecari) pentru a găsi soluții care să îi atragă pe elevi către lectură. Ne-au vorbit coordonatorii work-shop-ului (dl director CCD, Daniel Mălăelea, dna directoare a Bibliotecii Naționale, dna Laura Rudeanu), dar și invitații acestora (dna inspectoare de Limba și literatura română, dna Cîrstea Mihaela, dar și Gabriela Bărbulescu, o doamnă psiholog cu un har al discursului extraordinar).

              Au fost enumerate multe soluții, am văzut și poze de la diferite proiecte organizate de bibliotecari din diverse școli. S-a evidențiat activitatea doamnei Ioana Gramaticu, bibliotecară la Școala Sfinții Împărați Constantin și Elena din Sectorul 6, care ne-a prezentat o serie de proiecte minunate desfășurate cu copiii de la clasele primare și cele gimnaziale.

               Am fost și eu invitată să vorbesc despre această temă. Bineînțeles că am avut multe emoții înainte de a ajunge în fața celor invitați acolo, dar am reușit să-mi prezint punctul de vedere fără să mă bâlbâi. :)) Concluzia mea a fost că e nevoie să ne apropiem de elevi, să ne pese de ei și să ne facem plăcuți (noi și disciplina pe care o predăm) pentru a-i atrage către lectură și cărți, atât de benefice dezvoltării lor intelectuale, emoționale și sociale

                 La sfârșitul work-shop-ului ni s-a  oferit un tur al Bibliotecii Naționale. Cel mai mult m-a impresionat Ludoteca - un spațiu dedicat copiilor mici unde se organizează activități de lectură alături de părinți, bunici, educatoare. E atât de primitoare încăperea, încât îmi venea să mă așez acolo și să citesc și eu ceva, orice. Bineînțeles că nu am putut să nu admir cărțile cu poze făcute manuscriselor lui Eminescu.

         
        Dacă tot mi-a plăcut acolo, mi-am propus să îmi duc și elevii să vadă acel centru impunător al științei. La Cărturești mi-au promis că mă duc ei.  Poate așa se lipesc mai bine cărțile de ei. :)



               
 

Comentarii

Trimiteți un comentariu