Jurnal - despre lucruri mici, dar puternice pentru starea de bine

     
              Din punctul meu de vedere fericirea este formată din lucruri mici și clipe de neuitat care au la bază afecțiunea, iubirea, în orice dimensiune a sa.

              De exemplu, de curând m-a umplut de bucurie un micuț inel. Ce are deosebit? Simbolistica elementelor mi-a plăcut căci inima și semnul infinitului reprezintă IUBIRE INFINITĂ - i-am zis eu. Cine nu își dorește să aibă parte de așa ceva? Nu e foarte scump, dar nici nu trebuie căci nu prețul contează, ci faptul că e ceva ce îmi dă o stare de bine, care mă face zâmbesc, care îmi alimentează optimismul și încrederea în forța iubirii.

            Dacă tot a fost Valentine`s Day, peste tot, prin magazine, se găsesc inimioare - un simbol drag mie. Eu le-am găsit pe niște pahare de la Pepco fără de care nu am putut pleca acasă. :)           Ca să completez ciclul poveștilor despre iubire, inimi, am propus unor elevi, dragi mie, care nu prea au tendința să se apropie de cărți, să citească Nuntă în cer de Mircea Eliade. Le-am promis și note mari dacă citesc cu atenție. Sper să fie un truc care să îi determine să citească și de plăcere. :) Promit să revin cu detalii despre acest mic experiment. Acum câțiva ani buni am reușit să atrag (cu acest roman magnific) de partea cărților bune elevi ce păreau foarte hotărâți că nu îi voi determina niciodată să citească. Sigur ei își amintesc! Asta se întâmpla în clasa a XI-a F de la Colegiul Național Calistrat Hogaș, Tecuci, Galați. Chiar m-au invitat în septembrie să le fiu alături la reuniunea lor de 10 ani. Sper să ajung și să îi revăd căci au ajuns oameni frumoși și valoroși. Noroc de Facebook că i-am mai revăzut online!

             Și nu pot încheia până nu vă recomand o melodie nouă, tot despre iubire, a minunatei Andra care a devenit simbol feminin al iubirii prin cântecele ei atât de romantice, încărcate de mesaje de dragoste. E o melodie pe care o tot ascult de când am descoperit-o pe pagina de Facebook a unei prietene dragi.
                                        Andra - Vina mea
                                    
         Oricum ar fi, tot ce e făcut cu dragoste devine magic, atrage zâmbete, stări de bine și creează legături puternice și bucăți de fericire. 

            

Comentarii