Primele cărți


                 Cărțile fiind o pasiune proprie, bineînțeles că am achiziționat foarte multe și pentru băiețelul meu. Această poză reprezintă prima comandă de cărți pentru Ștefan. El avea doar 1 an și 10 luni. Atunci doar le răsfoia să vadă imaginile.

             
           Ce mă bucură este că acum îmi cere să îi citesc în fiecare seară. Până acum vreo câteva seri, preferata lui era povestea lui  Pam-Pam, un ursuleț care se pierde de familia lui și e luat de o trupă de circ, dar reușește cu ajutorul unei maimuțe să se întoarcă acasă.

         Am rămas uimită în decembrie când eram în vacanță la bunici și mi l-a cerut pe Pam-Pam. Bineînțeles că i-am căutat repede prin biblioteca bunicii lui o carte cu povești și am citit câteva pagini până a adormit.

         Acum Ștefan este la capitolul "Bambi". De câteva seri mă roagă să îi citesc ca să vedem ce a mai făcut Bambi. Aseară nu a vrut să se despartă de carte nici la culcare. A adormit cu ea în brațe. :)

         Sper că asta să îl determine să citească de plăcere și singur când va crește!

         Lectura nu trebuie să fie asociată cu o pedeapsă dată de părinți sau de doamna învățătoare / profesoară, ci cu ceva plăcut, cu o altă dimensiune a vieții, una magică, frumoasă, relaxantă. Dar pentru asta, copilul are nevoie de noi, părinții, ca modele, oameni pasionați de cărți (de orice gen) care petrec timpul citind. :)

   



       
       

Comentarii

  1. Lectura este una din pasiunile mele. Sofia a rasfoit carti de timpuriu. Cartea ei preferata este ,,Clipe frumoase cu Ema". M-a pus sa o citesc de nenumarate ori incat aproape ca o poate reda intocmai. O alta carte care ii place si din care citim in fiecare seara cate o poveste e: Povesti despre ingeri pentru ingerasi. Mi se pare foarte educativa si cultiva valori morale.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte frumos! Sofi e așa de finuță ți cooperantă! Mi-a plăcut enorm de ea când am revăzut-o în ianuarie! Ștef nu are foarte multă răbdare în timpul zilei. Atunci mașinile au prioritate. Seara, în pat, vrea să citim. :)

      Ștergere
    2. Fiecare om cu interesele si inclinatiile lui. Si ea tot cu masinute, tractoare, truse de scule... Papusile si bebelusii nu o atrag. Acum doua seri se juca in fata blocului ,,de-a pana", si-a umflat rotile cu compresorul ,,imaginar".

      Ștergere

Trimiteți un comentariu