1. Jurnal din izolare


               


                 
                   Astăzi în ce dată suntem?  A ...calendarul spune că azi e 29 martie 2020.

                    Oare contează ce zi mai e când oricum trebuie să stăm în casă?! Da, contează că e duminică, deci nu am voie să spăl rufe sau să cos, să tricotez. Stați liniștiți că nu am avut încă timp să fac chestii de genul ăsta! Deși îmi place, am cu ce să îmi ocup timpul.

                   Sunt foarte multe de făcut când ești acasă. Problema e că sunt prea multe care se repetă. Rutina, bat-o vina! Ea e una dintre dușmanii noștri psihologici. Când stai acasă vezi orice urmă de praf, orice firimutură minusculă care stă cu nerușinare pe mochetă, vezi orice haină care iar nu e în coșul de rufe sau frumos așezată în dulap, vezi că trebuie să gătești mai des și mai vezi cum ai timp să mânânci toate mesele, nu mobila, mâncarea!  Deci...vedem prea multe, mult prea multe când avem timp!

                  Dar câte auzim! Auzim știri îngrozitoare, auzim cuvintele celor din jur când se supără și ne apucă și pe noi nervii. "Na, e normal când stăm în casă!", ne zicem și ne rugăm să se termine mai repede timpul ăsta care ne obligă să stăm izolați de prieteni (evadarea noastră din cotidian, gura noastră de aer proaspăt, umerii pe care plângem și ne plângem ) și de restul familiei care nu locuiește cu noi, care poate duce la isterie, chiar depresie, dacă nu ai un psihic puternic, alimentat de oameni și lucruri pozitive.

                Bineînțeles că acum ne e dor de jobul nostru, de profesia noastră! Acum toți ne dorim la serviciu, dar stați să vedeți când se anunță că de luni ne întoarcem la muncă! Atunci va fi doliu național. Atunci tot Facebook-ul va fi plin de poze cu oameni triști că iar trebuie să respecte programul e lucru, iar  trebuie să se trezească la 5/6, iar trebuie să se lupte cu traficul infernal al capitalei.
 
           Azi voi avea program de duminică - scriu pentru blog, poate ies cu piticul și soțul în curte la grădinărit, alergat după minge, după mașinuțe, câteva episoade din serialul preferat - acum m-am întors la ceva ce îmi plăcea cândva, dar nu avusesem cum să-l urmăresc - Gossip Girl (noroc de Netflix!) și mai vedem - ar mai fi ordine prin dressing (Acolo nu cred că se va termina niciodată acest capitol! ) și muzică pe fundal.





        O melodie pe care o ascult și care îmi face mereu poftă de dansat și de zâmbit: :)

                           Fuego - MYA, Leslie Grace

        O zi superbă vă doresc! Sunt și părți bune în izolarea asta. Dar vorbim altă dată despre asta. :)

Comentarii

Trimiteți un comentariu